Techspace werkt aan drie ontwikkelingen:
1. Leraren en leerlingen kunnen er kennismaken en leren omgaan met nieuwe technologie.
2. Het is een kenniscentrum dat technologische kennis beschikbaar stelt aan medewerkers.
3. Het dient als mediatheek: leraren kunnen er robots, camera's en andere technologische hulpmiddelen lenen voor gebruik in de klas.
Techspace bestaat uit een aantal deelspaces:
1. Robospace
Dit onderdeel richt zich op programmeren en robots. Gebruikers maken kennis met de nieuwste technieken en leren zelf robots bouwen en programmeren.
2. Makerspace
Hier gaat het om het vervaardigen van producten. Van eenvoudige producten van hout, leer of karton tot complexe producten, waar een flinke portie computertechnologie bij komt kijken, zoals bijvoorbeeld een 3d- printer of lasersnijmachine. We ontwikkelden een leerlijn techniek voor de basisscholen, aansluitend bij zowel de Nederlandse kerndoelen als het IPC-programma, die de komende jaren een structurele plaats op onze basisscholen en binnen Techspace zal krijgen.
3. Mediaspace
Hier ligt de focus op het zelf maken van mediaproducten: foto's, film, podcast, radio, virtual- en augmented reality. daarnaast wordt aandacht geschonken aan het kritisch gebruik van media als consument: betrouwbaarheid van bronnen, fake news, enzovoort.
4. Musicspace
Leerlingen gaan hier zelf aan de slag met muziek maken en experimenteren met geluid. Uitgangspunt is dat er altijd een link is met moderne technologie. Zo gaan zij werken met synthesizers, keyboards, DJ set en muziekprogramma's op de computer. Ook licht kan via de iPad gekoppeld worden en, indien juist geprogrammeerd, gekoppeld worden aan het geluid.