Techspace

Robospace

Makerspace

Mediaspace

Op vrijdagen vinden in het Buitenhuis in 's Graveland de technieklessen voor onze basisscholen plaats onder leiding van de techniektrainers. Binnen Techspace is de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling van een leerlijn techniek voor de groepen 1 t/m 8 van het basisonderwijs. Om roostertechnische redenen vinden met ingang van mei 2022 de techniek lessen plaats in het Buitenhuis. Het ontwikkelde curriculum voldoet zowel aan de Nederlandse kerndoelen als aan de IPC-doelen voor techniek. Onderdelen die aan bod komen zijn: constructie, geluid, kracht, licht, magnetisme en temperatuur.

Er zijn lessen ontwikkeld voor de groepen 1 t/m 8 die in de klas kunnen worden gegeven met behulp van eenvoudige materialen.

Techniekmappen

In deze mappen vind je een handleiding, verwerkingsbladen en een materiaallijst. De vier mappen met de technieklessen zijn op alle basisscholen aanwezig en kunnen direct worden gebruikt.

Als aanvulling op de lessen in de klas kunnen de leerlingen naar het Buitenhuis komen om aan de slag te gaan met materialen, gereedschappen en apparaten die meestal niet op school beschikbaar zijn.

Tijdens de lessen bestaat de ruimte uit werkplekken waar verschillende opdrachten kunnen worden uitgevoerd, gericht op het verwerven van technische kennis en vaardigheden. Deze lessen zijn beschikbaar voor de groepen 1 t/m 8. Leerlingen komen in aanraking met technische vaardigheden zoals solderen, figuurzagen, boren, leer bewerken, pneumatiek, constructies maken met een 3D-pen, karton, bouwen & besturen en batterijen & elektriciteit.

Waar het om gaat

Robospace

Van kleuters tot VWO 6, van techneuten tot digibeten, voor elk niveau een uitdaging.

Lees verder
Mediaspace

Van Green Screen tot Stop Motion, van moppentrommel tot podcast.

Lees verder
Musicspace

De nieuwste 'space' van Techspace is de musicspace. We werken er ondermeer met Launchpad en de Pioneer DJ set.

We maken volop muziek met hulp van deze en andere technieken.

Lees verder
Makerspace

Van figuurzagen tot lasersnijden en van leerbewerken tot 3D-printen.

lees verder